Yes We Can't (2011)
♦ premieră : 12 septembrie 2011 / nu se mai joacă / 10 reprezentaţii
♦ galerie foto
♦ galerie foto
♦ Gen: comedie / pamflet politic / improvizaţie / experimental / dramă
♦ Spectacol cunoscut şi cu numele: "Imn pentru Micul Paris care a refuzat să crească mare"
♦ Text de Daniel Popa
♦ Distriuţia:
Sorin O. - Daniel Popa
Sorin G. - Costel Caşcaval
Gheorghe P. - Alex Vlad
Horaţiu T. - Laurenţiu Bănescu
Doru G. - Lucian Ghimisi
Femeia de servici - Teodora Zabava
Reporteriţa - Diana Croitoru
Naratorul - Mircea Toma
♦ Documentare: Summer Wood
♦ Video: Cinty Ionescu
♦ Producţie: Teodora Zăbavă
♦ Regia: Daniel Popa
♦ Un proiect realizat prin Teatrul Luni de la Green Hours, Active Watch şi Oraşul esti tu
♦ Se joacă la Teatrul Luni, Bucureşti (Green Hours)
♦ YES WE CAN'T inainte de premiera oficială a fost prezentat în două rânduri sub formă de spectacol-lectură
♦ Spectacolul s-a aflat într-o continuă transformare; fiind un proiect bazat pe fapte reale, textul a fost rescris în proporţii de 20%-25% înainte de fiecare reprezentaţie. În acest fel, puteau fi cuprinse cu fineţe noile fapte politice, sociale sau culturale ce aveau loc între două reprezentaţii şi totodată avea o legătură directă cu subiectele tratate în spectacol.
♦ Informaţii REALE despre proiectele citate în piesa de teatru :
1. Complex Multifuncţional Urban Dâmboviţa Center - este un parteneriat public privat pentru 10 hectare de teren proprietate publică în zona "Casa Radio". Acestea au fost date unui privat pentru un mall uriaş şi trei blocuri turn. Proiectul ar aduce zilnic în zona Eroilor un plus de 40.000 de autoturisme. Proiectul este contestat în instanţă de ONG-uri.
2. Străpungerea Berzei Buzeşti - proiect de 330 milioane euro pentru lărgirea de la 2 la 4 benzi a străzilor Berzei şi Buzeşti. 7 monumente istorice şi alte 75 de imobile din zona istorică au fost demolate abuziv. 1000 de persoane au fost evacuate iarna, deşi legea interzice. 7 procese au fost pierdute de Primărie împotriva ONG-urilor. Primăria a comis mai multe fapte penale precum nerespectarea hotărârilor judecătoreşti sau demolarea ilegală a mai multor monumente.
3. Turnul Univers - proiectul unui bloc de 10 etaje lipit de Parcul Cişmigiu, în curtea Hotelului Univers. Proiectul a fost abandonat în urma opoziţiei ONG-urilor.
4. Turnul de la Catedrala Sf. Iosif sau Cathedral Plaza - turn construit în baza unui PUZ emis de Adrian Videanu şi a unei autorizaţii emise de Andrei Chiliman. Autorizaţia a fost anulată irevocabil de Curtea de Apel Suceava în oct. 2010. Două procese au ca obiect demolarea turnului. Primarul Sorin Oprescu a anunţat că acţiunea penală este începută şi că se va demola clădirea.
5. Turnul de la Răzoare - proiectul unui turn de 100 de metri înălţime pe spaţiul verde de la Răzoare. Proiectul a primit avizul Primăriei Capitalei. Pentru a justifica amplasarea unui turn pe spaţiul verde, Constantin Enache (profesor la Universitatea de Arhitectură şi membru în conducerea Registrului Urbaniştilor) a inventat o categorie juridică inexistentă : V1M = spaţiu verde modificat.
♦ YES WE CAN'T participă în cadrul Festivalului Street Delivery București (2011)
♦ YES WE CAN'T participă în cadrul Festivalului Dramaturgiei de la Timişoara 2012 (Fest FDR). Spectacolul a fost învitat în cadrul secţiunii "Teatrul şi Comunitatea" (secţiune în afara concursului).
♦ Afiș Festivalul Street Delivery București (2011)
♦ Variantă afiş spectacol
♦ Afiş Festivalul de Teatru fest FDR, 2012